Почистването на паднали листа и други градински отпадъци е лесна задача за акумулаторните инструменти на EGO Power+. Кой, обаче, е по-добрият инструмент? Както всеки добър градинар знае, лошият работник обвинява инструментите си (а умният използва правилния инструмент за работа). Въздушната метла е идеална за почистване на сухи листа и други насипни отпадъци, докато четката с косъм е най-добра за мокри листа, мъх и засъхнала мръсотия.
Въпреки това избора не е прост – тук ще подчертаем кога точно да използвате кой уред и как.

КОЙ УРЕД ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИСТА ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМ?

Гамата от акумулаторни въздушни метли на EGO Power+ се състои от отделни продукти, подходящи за пространства с всякакъв размер, както и комплекти с батерии и зарядни устройства за допълнителна стойност. Изборът на въздушна метла, който най-добре отговаря на вашите нужди, зависи от няколко фактора, като например живот на батерията, носене на тежестта и мощност.

ВЪЗДУШНА МЕТЛА С РАНИЦА

Перфектната част от комплекта за професионалисти – ергономично проектирана, за да може да се управлява при пълен комфорт. Чрез поемане на основната тежест върху раменете и гърба ръцете остават свободни за управление  на инструмента според нуждите. Това води до по-прецизно почистване, дори и при дълги периоди от време, необходими за правилна грижа на по-големи открити пространства. А за още по-голяма точност и контрол нашата гама от въздушни метли включва модели, които се отличават с характеристики като:

 • Променливи настройки на скоростта, подхождаща за различни условия
 • Регулируема дължина на тръбата
 • Гъвкава тръба за по-лесно насочване на въздуха
 • Регулируема дръжка
 • Батерии с дълъг живот и бързи зарядни устройства за продължителна употреба

ВЪЗДУШНА МЕТЛА ЗА ЛИСТА

По-малките модели въздушни метли, които са идеално пригодени за средни по размер градински площи са по-компактни от устройствата с раница. По-малкият им размер е подходящ за складиране в ограничено пространство в бараката за инструменти, без това да е за сметка на производителността им, тъй като имат същата мощност като повечето еквивалентни бензинови продукти. Благодарение на лесното за използване управление на променливата скорост, включително Турбо режим, тяхната мощност напълно се адаптира към специфичните условия за работа. Въздушните метли на EGO Power+ са и по-щадящи за околната среда благодарение на отличната си енергийна ефективност и нулевите емисии. Освен това те щадят оператора. Доказано е, че намаляват риска от синдром на така нареченият карпален тунел (заболяване вследствие на вибрации на твърдата ръка и вибрации на белия пръст.)Използвайте преносимите въздушни метли с батерии за почистване на листата от пътеките и водосточните тръби, както и за отстраняване на излишната суха трева от косачката за трева или който и да е градински инструмент.

МНОГОФУНКЦИОНАЛНА ЧЕТКА С КОСЪМ

В ситуации, когато градинските отпадъци са твърде мокри, тежки или вкоренени, за да се справите с тях, препоръчваме да използвате мултифункционалният инструмент на Multi-tool на EGO Power+. Използвайки приставката Четка с косъм, можете да се насладите на до 160 минути работа с едно зареждане, в зависимост от мощността. Това е достатъчно време, за да отстраните и най-упоритата мръсотия от пътеки, алеи, тераси и настилки. В сравнение с видимата купчина листа, която въздушната метла ще почисти лесно, с течение на времето може да не забележите натрупването на мръсотия, плесен от листа, мъх или лишеи. Но след като сте ги почистили с помощта на въртящата се четка, разликата ще се прояви веднага, както и крайните резултати.

НАСОКИ ЗА ГРИЖА ЗА ИНСТРУМЕНТА

Независимо дали сте избрали въздушна метла или четка с косъм (или и двете, за цялостно почистване през цялата година), грижата за тях е важна. Винаги проверявайте дали инструментите са чисти и сухи, преди да ги оставите за съхранение през зимата. Така ще подсигурите продължителната им  и оптимална работа.
За подробна информация относно експлоатацията и поддръжката винаги се обръщайте към ръководствата и препоръките за безопасност.

URL List

0
  0
  Количка
  Количката е празнаОбратно към магазина