Съвети за оптимално използване на косачката с нулево завъртане касаещи безопасността, тревната площ, маневрите по време на косене и косенето при наклонен терен.

В месеца, в който пускаме на пазара в Европа нашата косачка Z6 Zero-Turn Ride-On (ZTR), изглежда добра идея да разгледаме професионални съвети за извличане на максимум показатели от тази машина.

ТОП СЪВЕТИ ЗА КОСАЧКИ С ВИСОКА ПРОХОДИМОСТ

БЕЗОПАСНОСТ

Винаги четете внимателно ръководството за употреба преди първата употреба и докато се запознавате с машината.

Ръководството за Z6 Ride-On е достъпно на продуктовата страница на Z6, заедно с калкулатора на батерията.

СЪВЕТИ

1. ПРЕДИ ИЗПОЛЗВАНЕТО

Добре заточения нож значително подобрява работата на косачката, особено при косене на по-висока трева.

Проверете дали в тревата няма камъни, пръчки, жици и клони на дървета, които могат да повредят ножовете или двигателите на косачката, да причинят нараняване или материални щети, ако бъдат изхвърлени от завихрянето на ножовете.

Отстранете потенциално опасните предмети.

При удар в твърд предмет, спрете двигателя и извадете батериите. Внимателно огледайте косачката за евентуални повреди и, ако забележите такива, ги отстранете преди да я пуснете да работи отново.

Силни вибрации в трактора по време на работа са индикация за повреда. Ако усетите вибрации трябва незабавно да се обърнете към специалист и да ремонтирате машината в оторизиран сервиз.

2. ГРИЖА ЗА МОРАВАТА

Най-добри резултати се постигат при висока скорост на режещия нож и ниска скорост на движение. Ако тревата не е прекалено висока и гъста,  може да увеличите скоростта на движение, без това да се отрази негативно на резултата от косенето.

Когато косите гъста трева, намалете скоростта на движение, за да осигурите по-ефективно косене и правилно изхвърляне на окосената трева.

Започнете с по-голяма височина на косене и я намалявайте до достигане на желания резултат. Трева с дължина над 15 cм трябва да се коси последователно два пъти при намаляване на височината на косене.

За да бъде моравата ви здрава, отрязвайте само една трета или по-малко от общата дължина на тревата.

През хладните месеци средната дължина на тревата трябва да бъде приблизително 4-5 cм.

През горещите месеци средната дължина на моравата трябва да бъде между 4 и 10 см.

За по-здрави и по-добре изглеждащи тревни площи, косете по-често в сезона на растежа.

3. ПО ВРЕМЕ НА КОСЕНЕТО

При нова или гъста трева трябва да се коси на по-тесни ивици, като ,например, застъпвате 1/3 от окосената част, или по-голяма височина на ножовете.

Не косете при мокра трева, защото може да загубите контрол над машината, колелата на косачката да потънат в меката морава и тя да се повреди.

Мократа трева също така полепва по долната част на корпуса и пречи на правилното събиране в коша или на мулчирането (нарязвянето на ситно) на окосената трева.

Поддържайте чисти корпуса на трактора и улея за странично изхвърляне . Отстранявайте окосената трева, листата, замърсяването и всякакви други натрупани отпадъци преди и след всяка употреба. За повече подробности вижте раздела за почистване в ръководството.

При използване на мулчиращата приставка, е важно да се коси по-често за да предотвратите напластяването на големи количества тревен мулч.

Внимавайте за дупки, коловози, камъни, скрити предмети или неравности, които могат да ви накарат да се подхлъзнете или спънете. Високата трева може да крие препятствия.

Не косете в близост до вдлъбнатини, канавки или насипи.

Управлявайте трактора бавно без да сменяте рязко скоростта или посоката на движение.

4. КОСЕНЕ ПО СКЛОНОВЕ

Бъдете внимателни при работа по наклонени терени. Там най-обичайно се случват инциденти с преобръщане. Те могат да доведат до тежки наранявания или смърт.

Ако се чувствате несигурни на склон, не косете там. За ваша безопасност не се опитвайте да косите терени с наклон повече от 15 градуса. Вижте ръководството за повече подробности, включително инструкции как да оцените наклона.

Косете нагоре и надолу, а не напречно на склоновете.

Избягвайте да спирате при наклон, ако е възможно. Но ако това е неизбежно, не забравяйте да задействате крачната спирачка. При повторно пускане в движение вкючете на възможно най-ниската скорост.

Ако е необходимо да завиете по склона, внимавайте при промяна на посоката и винаги завивайте в посока надолу по склона.

Ако използвате коша за събиране на тревата (опция), карайте внимателно и бавно с косачката по склоновете, защото обемът и тежестта на коша може да наруши стабилността на трактора.

Ако гумите загубят сцепление при работа при наклон, изключете косилния апарат и продължете  внимателно и бавно надолу по склона.


 

ТРАКТОРНА КОСАЧКА EGO Z6

Налична при оторизираните дилъри близо до вас, Z6 е първата в света косачка zero-turn, която е съвместима с акумулаторните батерии на EGO. Тя може да се захранва от всяка комбинация от 56V ARC литиеви батерии EGO. Ние можем да ви помогнем да изчислите капацитета на батериите, които ще са ви необходими за коситба, така че да съобразите покупката си с тези изисквания. Можете да намерите това на страницата с подробности за продукта.

В комплекта Z6 е включено най-бързото 1600W зарядно устройство в индустрията, което може да зарежда до 6 батерии едновременно 4 пъти по-бързо от всяко друго зарядно.

Тракторът за косене Z6 достига максимална скорост от 12.8 км/ч и може да окоси до 10 декара с шест напълно заредени 12Ah батерии. А гаранциите за домашни и професионални потребители са фантастични.

URL List

0
    0
    Количка
    Количката е празнаОбратно към магазина