Много злополуки се причиняват от лошо поддържани инструменти. Ето как се извършва основната поддръжка на приставката или инструмента за рязане на храсти с акумулаторна батерия.
Съвременните градински инструменти са здрави, но се нуждаят от периодична поддръжка, за да се гарантира, че ще продължат да работят оптимално и безопасно.

Приставката за рязане на храсти за акумулаторния Multi-tool инструмент е лесна за поддръжка между обслужванията.

ПОДДРЪЖКА НА ХРАСТОРЕЗА

ПОЧИСТВАНЕ

 1. Уверете се, че храсторезът е изключен, и извадете акумулаторната батерия, за да не го включите случайно, докато работите.
 2. Почистете шумата от дисковия нож с мека четка.
 3. Измийте диска в сапунена вода, за да отстраните мазнините и замърсяванията. Подсушете с кърпа.

ПОДДРЪЖКА НА ДИСКА

 • С течение на времето режещите ръбове на диска се затъпяват. Препоръчваме ви да обръщате диска периодично, като така ще удължите живота му.
 • Трябва периодично да заточвате дисковия нож или да го занесете на квалифициран сервизен техник, а при необходимост, да го замените с нов.
 • Преди започване на работа се уверете, че сте взели необходимите мерки за безопасност – носете устойчиви на порязване предпазни ръкавици, преди да боравите с каквото и да е режещи повърхности.
 • Препоръчваме също да носите предпазни очила, когато заточвате самото острие на диска на храстореза.
 • Може също така да помислите за специално облекло, като лично предпазно средство.
  ЗАПОМНЕТЕ! Преди да демонтирате приставката от задвижващата глава, спрете двигателя и извадете акумулаторната батерия.


ЗАТОЧВАНЕ НА ДИСКОВИЯ НОЖ НА ХРАСТОРЕЗА

ИНСТРУМЕНТИ

 • Работна маса с менгеме (стяга)
 • Ключ шестограм (в комплекта на инструмента)
 • Мека четка
 • Кофа със сапунена вода
 • Чиста кърпа
 • Метална пила, шлифовъчен камък или абразивен диск.

ПРОЦЕС

 1. Уверете се, че храстореза е изключен. Извадете акумулаторната батерия като я държите настрани от уреда.
 2. Носейки предпазни ръкавици, внимателно извадете диска. Инструкциите за монтиране/демонтиране на диска на храстореза са подробно описани в ръководството на продукта.
 3. Почистете напластяванията и шумата от диска и предпазителя с мека четка.
 4. Измийте дисковия нож в сапунена вода, за да отстраните мазнините и замърсяванията. Подсушете с кърпа.
 5. Затегнете здраво острието към менгемето (стягата).
 6. Сложете предпазните очила
 7. С помощта на пила, шлифовъчен камък или абразивен диск прокарвайте напред-назад по режещия ръб, като отнемате равномерно количество метал от всяка зона, за да съхраните диска балансиран.
 8. Монтирайте отново заточения вече дисков нож, като се уверите, че здраво затегнат.

В идеалния случай трябва да използвате уред за балансиране на ножове, поради което препоръчваме да посетите местния одобрен дилър на EGO.

РЕДОВНИ ПРОВЕРКИ И ОБСЛУЖВАН

Много злополуки се причиняват от лошо поддържани инструменти. Въпреки че акумулаторните инструменти на EGO са най-добрите, които можете да си купите (можем да го докажем – вижте нашите гаранции), някои части се износват при употреба.

При храстореза когато диска е износен, напукан или повреден, той може да се счупи и парчетата от него да причинят травма на вас и околните.

 • Моля, проверявайте редовно диска си и не работете с храстореза с износен или повреден диск.
 • Преди всяка употреба проверявайте диска, предпазителя и дръжката и подменяйте всички части, които са напукани, изкривени, огънати или повредени по някакъв начин.
 • Проверявайте за неправилно подреждане или свързване на движещите се части, счупване на части и всякакви други условия, които могат да повлияят на работата на инструмента.

Ако нещо е повредено в  акумулаторния ви храсторез го поправете преди употреба – или намерете местния дилър на EGO за да го направи.

Възложете обслужването на Вашата машина за рязане на храсти на квалифициран сервиз, като използвате само оригинални резервни части. Това гарантира продължителната и безопасна работа на инструмента ви.

ОБСЛУЖВАНЕ НА БАТЕРИЯТА

Никога не се опитвайте сами да ремонтирате повредени литиево-йонни батерии ARC. Сервизното обслужване на акумулаторните батерии трябва да се извършва само от производителя или от оторизирани сервизни фирми.

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ХРАСТОРЕЗЪТ?

Акумулаторния храсторез е идеалният градински инструмент за поддръжка или почистване на по-големи площи от обрасли храсти, плевели и плевелни растения. Той имат въртящ се стоманен диск, който позволява да се справите с по-тежки задачи, с които, например, може да затруднят един тример за трева.

Подобно на акумулаторния тример с корда, те са леки, ръчни градински инструменти, които могат да бъдат монтирани на единична презрамка или самар с две презрамки през рамената и подложка за бедрото за допълнителен комфорт.

Предлагат се и като приставка за рязане на храсти за мултифункционален инструмент или в комбинация от храсторез и тример.

0
  0
  Количка
  Количката е празнаОбратно към магазина