Изборът на най-добрия акумулаторен тример може да зависи от различни фактори, като например живот на батерията, мощност, ширина на откоса, тегло и комфорт, система за подаване на кордата, репутация на марката и др. Ето няколко съвета, които могат да ви помогнат да изберете най-добрия акумулаторен тример за вашите нужди:

 1. Живот на батерията и капацитет: Живота на батерията се определя от количеството цикли на зареждане, които производителят на батерията гарантира. Всеки сериозен производител на акумулаторни машини и инструменти посочва очакваното количество цикли на зареждане на батериите си. Когато става дума за капацитет,  ще търсите тример с батерия, която може да издържи достатъчно дълго, за да си свършите работата, без да се налага да спирате и зареждате често. За да определите капацитета на батерията, се умножава напрежението посочено на батерията (при EGO то е 56V) и номиналната стойност на амперчасовете (Ah). Ето един пример: Тримерът на EGO Power+ ST1400 може да бъде използван с батерия от 2.5Ah, 4Ah, 5Ah и т.н. Капацитета на тези батерии ще е съответно
  56V * 2.5Ah=140 Wh
  56V * 4Ah=224 Wh или
  56V * 5Ah=280 Wh
  Т.е. с увеличаване на амперчасовете (Ah) за еднотипни по напрежение батерии капацитета им (способността да извършат повече работа) се увеличава също.
 2. Широчина на откоса: Широчината на откоса на тримера определя каква площ можете да покриете наведнъж. По-голямата широчина означава, че можете да приключите задачите си по косене по-бързо. Широчината на рязане обикновено се измерва в инчове или сантиметри, затова не забравяйте да проверите тази спецификация и мерните единици, когато избирате тример.
 3. Тегло и комфорт: Обърнете внимание на теглото и удобството на тримера, когато го държите продължително време. Изберете модел, който е удобен за държане и използване, с удобен захват и балансирано разпределение на теглото.
 4. Система за подаване на кордата: Системата за подаване на кордата определя колко лесно и бързо можете да подменяте или презареждате кордата. Някои модели имат автоматични системи за подаване, докато други изискват ръчна подмяна. Автоматичните системи за подаване на кордата могат да бъдат по-удобни, но също така могат да изразходват повече кордова нишка.
 5. Репутация на марката: Проучете репутацията на бранда, преди да закупите тримера. Изберете марка, която е известна с това, че произвежда качествени акумулаторни инструменти. Потърсете отзиви от други потребители или надеждни източници, за да се уверите в качеството и надеждността на продукта.
 6. Допълнителни функции: Някои акумулаторни тримери се предлагат с допълнителни функции, като например:
 1. дръжките могат да се регулират според индивидуалните потребности;
 2. инструмента може да има телескопични валове (който се изтегля), за хора с по-висок ръст;
 3. възможности за завъртане на кордовата глава, което могат да направи косенето по-лесно и по-удобно.

Обмислете тези допълнителни функции, ако те са важни за вас.

Като вземете предвид тези фактори, можете да изберете най-добрия акумулаторен тример за трева, който отговаря на вашите нужди и предпочитания.

URL List

0
  0
  Количка
  Количката е празнаОбратно към магазина